A cookie-k bekapcsolása egyszerűbbé teszi a böngészést az interneten. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába. Rendben
Termékek Menü

Kategória fejléc email + telefonszám

06 20 513-9690

​Mikor nem a papírtörlő a megoldás?

A konyhában rengetegszer fordul elő, hogy főzés vagy sütés során a kiömlött dolgokat, olajfoltokat fel kell törölnünk. A papírtörlő igazából remek megoldás ilyenkor, hiszen gyorsan beszívja az adott folyadékot, ha abból nincs túl sok kiömölve. Praktikus, kompakt és kéztörlésre is alkalmas, tehát higiéniás szempontból is remekül használható.

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor érdemes más eszközökhöz folyamodni. Érdemes tudni, hogy mikor jó a papírtörlő használata és mikor ne használjuk. Az egyik kényes terület a szemüveg tisztítása, amelynél minden esetben kerülni kell a papírtörlő durva anyagát. A drága okuláré vagy napszemüveg lencséje könnyen áldozata lehet a jó szándékú tisztításnak, mivel erősen karcol a törlő felülete és a kisebb szennyeződéseket, szemcséket csak végighúzzuk a lencse felületén a törléssel, ami károsítja annak felületét. Hasonló módon figyelmet igényel még a telefon, laptop képernyője, táblagép és a tévé is, amelyeknél a mikroszálas törlőkendő sokkal jobb eredményeket produkál.

A fa bútorait sem érdemes papírtörlővel tisztítani, különösen a magas fényűeket nem, mivel ezek is könnyen karcolódnak és akár még a lakkréteg is megsérülhet. Nem pusztán a papír, de a bútorok felületén felgyülemlett por is okozhat kellemetlen meglepetést, hiszen azok is erősen karcolnak. A papírtörlő a nem kényes felületek tisztítására és a nedvesség felszívására kiválóan alkalmazható, ezért ezekre a helyzetekre Önnek is ajánljuk, azonban érzékeny felületek tisztítására semmiképp se használja!

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk